Description
Druva: Montepulciano samt en mindre del av regionala druvsorter.
Jordmån: Lerig.
Höjd: 200 m över havet.
Odlingsmetod: Pergola.
Skördetid: Slutet av september.
Framställningsmetod: Handplockade druvor. Musten kyls ned och macereras med skalet i ca 12-18 tim. Skal separeras från musten genom pressning. Jäsning sker under kontrollerad temperatur på ståltank där temperaturen brukar ligga mellan 15-18 °C.
Tillverklingmetod: Martinotti där den andra jäsningen sker i kontrollerade former i ståltank istället för det traditionella i flaska
Teknisk data: Sockerhalt 15 g/l, Syrlighet 5,80 g/l, pH 3,30, Bar 4.5
Alkoholhalt: 10.5%
Varubeteckning: Mousserande Rosé vin, friskt och smakrikt.
Doft & smak: Fruktig och smakrik med stort inslag av körsbär, jordgubbar och persika. Serveras vid 8-10 °C till fylliga pastarätter, fisk & skaldjur, kyckling och kryddstarka rätter.
Italien, Abruzzerna
Flaska 750 ml
Enbart hos utvalda Hotel, Restauranger och Barer. Kontakta oss för mer info.