Novaripa Montepulciano D’Abruzzo Riserva
Novaripa Montepulciano D abruzzo DOC/DOP Riserva
Druva: Montepulciano.
Jordmån: Medelhög konstinsens som tenderar mot det leriga.
Höjd: 250 m över havet.
Odlingsmetod: Pergola.
Skördetid: För att nå en högre kvalitet på druvor och förbättra vinrankornas egenskaper så görs det en gallring i augusti månad av klasarna. Skörden börjar under de första månaderna av oktober.
Framställningsmetoden: handplockade druvor vinifieras med hudkontakt i rostfria tankar vid en kontrollerad temperatur på 28 -30 °C.
Lagring: 24 månader på Ek fat samt 6 månader på flaska.
Teknisk data: Sockerhalt 4,5 g/l, Syrlighet 5,5 g/l, PH 3.55.
Alkoholhalt: 13.5%
Varubeteckning: Rött vin, utvecklad komplexitet.
Doft & smak: Eftersom vinet har lagrats på både ståltank och ekfat så kombineras det bästa av två världar. Fräsch fruktighet och utvecklad komplexitet. Tydliga smaker av mogna mörka bär, nyanserade toner av vanilj, tobak, kakao och en diskret men ändå framstående kryddighet. Tanninerna är tydliga men avrundade. Serveras med fördel runt 16 grader. Dekantering rekommenderas.
- Matmatchningar:
- Rött kött: Oxfilé, vilt, eller grillad anka.
- Pasta: Tryffelpasta eller pastarätter med rikare såser, som svamp- och gräddsås.
- Ostar: Mycket lagrade ostar som Pecorino Romano eller Gorgonzola.
- Grytor: Långkok som boeuf bourguignon eller lammlägg med rosmarin.
Italien, Abruzzerna
Flaska 750 ml
Enbart hos utvalda Hotel, Restauranger och Barer. Kontakta oss för mer info.
You may also like…
-
Novaripa Montepulciano D’Abruzzo
Rött vin, fruktig & smakrik -
Novaripa Pecorino D’Abruzzo
Vitt vin, frisk & fruktig -
Novaripa Rocky Marciano
Rött vin, fyllig & smakrik -
Novaripa Cerasuolo D’Abruzzo
Rosé vin, frisk och bärig
Reviews
There are no reviews yet.