Description
NOVARIPA MONTEPULCIANO D’ABRUZZO DOC/DOP
Druva: Montepulciano.
Jordmån: Lerig.
Höjd: 250 m över havet.
Odlingsmetod: Pergola.
Skördetid: Början av oktober.
Framställningsmetoden: Handplockade druvor. Musten macererar med skalen under kontrollerad temperatur mellan 28-30°C. När alkohol-jäsningen är klar övergår man till den malolaktiska jäsningen.
Lagring: 6 månader på fat.
Teknisk data: Sockerhalt 4 g/l, Syrlighet 5,50 g/l, PH 3,50.
Alkoholhalt: 13%
Varubeteckning: Rött vin, fruktig & smakrik.
Doft & smak: Medium till fylligt kropp, fruktig smak med inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, vanilj och avrundade tanniner. Serveras vid 18-20 °C.
Italien, Abruzzerna
Flaska 750 ml
Enbart hos utvalda Hotel, Restauranger och Barer. Kontakta oss för mer info.
Mer än prisvärt (Munskänkarna, Dec 2023) –>
Fantastiskt elegant (Vinodino.se) –>
Levererar smak och kvalité (Vinjournalen.se) –>