Description
NOVARIPA TERRE DI CHIETI IGP/IGT PECORINO
Druva: Pecorino.
Jordmån: Lerig.
Höjd: 200 m över havet.
Odlingsmetod: Pergola.
Skördetid: Slutet av september.
Framställnings metod: Handplockade druvor. Musten pressas ur druvorna väldigt försiktigt.
Fermentation sker kontrollerad mellan 15-18.°C i ståltank.
Lagring: Ståltank.
Teknisk data: Sockerhalt 3,5 g/l, Syrlighet 5,80 g/l, pH 3,30.
Alkoholhalt: 12.5%
Varubeteckning: Vitt vin, frisk & fruktig.
Doft & smak: Fruktig, ungdomlig doft med inslag av honungsmelon, mineral, persika och citrus. Servers vid 8-10° till sallader, vegetariska rätter, fisk & skaldjur och kyckling rätter.
Italien, Abruzzerna
Flaska 750 ml
Enbart hos utvalda Hotel, Restauranger och Barer. Kontakta oss för mer info.
Elegant och välbalanserad (Vinodino.se) –>
Utmärkt till fisk och skaldjur (Vinjournalen.se) –>